De bedste madbudget apps

En af de årsagerne til at danskerne hvert år smider meget mad ud, er at handlevanerne er uhensigtsmæssige.

Heldigvis findes der en masse smarte små løsninger, både som billige madbudget apps, blogs, og hjemmesider, som til sammen kan give dig det overblik, som gør at du ikke får købt mere end højest nødvendigt!

Vi giver jer her 3 bud på madbudget apps, der kan gøre det nemmere for dig, at spare penge 🙂

Mad for fattigrøve

Mad for fattigrøve udgiver flere gange ugentligt opskrifter og madplaner, både for familier og enlige. Der har været så stor efterspørgsel på disse ugeplaner og opskrifter, at Fie, som skriver og udgiver madplanen på Mad for fattigrøve har valgt at få  udviklet en mobilapp. Appen koster 49.- men er til gengæld fri for reklamer. Tilbagemeldingerne fra brugerne har været helt fantastiske, så der er ingen tvivl om at de 49.- er godt givet ud.

I appen kan man nemt og bekvemt finde opskrifter og meget andet og der bliver løbende lagt nye nemme og lækre opskrifter ind.

Nogle af fordelene ved at benytte appen er:

  • I appen findes en indkøbsseddel, man kan afkrydse når varerne rammer kurven – eller allerede har varerne hjemme
  • Appen indeholder andre former for madplaner (fx de vegetariske og stivelsesfri – dem finder du ikke længere på bloggen). 
  • ALLE single opskrifterne. Dem kan man kun finde på appen, de findes ikke seperat på bloggen som opskrifter, de er kun en del af madplanen på bloggen.
  • Tilføjelse sine favoritter i en favoritkolonne og altid finde de bedste opskrifter
  • Notifikation når der er ny opskrift, single madplan eller ugeplan

Appen kan hentes både til Apple og Android

For Resten

For Resten er udviklet af Forbrugerrådet Tænk. Appen er gratis og kan hentes til  Apple- og Googleenheder.

For Resten giver dig idéer og forslag til retter, du kan lave med udgangspunkt i de rester, du har i køleskabet. Appen er dermed ikke en direkte økonomisk app, men alligevel hjælper den dig til at spare penge, da du i højere grad slipper for madspild og dermed pengespild.

For Resten gør det nemt for dig at opbevare og få brugt alle dine råvarer og rester efter måltider. Du kan via appen blive klogere på  dine råvarer. Hvordan opbevarer du dem bedst og hvor længe kan de holde samt hvordan vurderer du bedst, om de kan spises eller skal smides ud? I appen kan du få opskrifter og andre tips, der hjælper dig til at minimere dit madspild.

Appen er gratis og kan hentes til Apple og Android

Lommebudget

Denne app er mere til brug for dig, som gerne vil have et overblik over hvad dine penge er gået til i løbet af måneden. Den kan med andre ord hjælpe dig, som lidt har mistet overblikket over, hvor mange penge bl.a. dit madbudget fylder i din totaløkonomi.

Nogle af funktionerne i appen er bl.a.:

  • Oprette et budget for måneden og følge med i, om du holder dig inden for dit budget
  • Løbende indtaste dine udgifter til forbrug
  • Sammenligne dit forbrug over forskellige måneder

Appen er gratis at benytte og man kan nemt oprette en gratis brugerprofil og få et overblik over sit budget. Appen er udviklet af Finanstilsynet.

Appen kan hentes både til Apple og Android