Madspild er dyrt for os allesammen. Det koster både for miljøet og for din pengepung, når vi anvender ressourcer på at producere mad, som ingen spiser. Derfor har DelDinMad samlet de bedste apps der bekæmper madspild.

TooGoodToGo

TooGoodToGo reducerer madspild, ved at foreslå dig restauranter, supermarkeder og bagere nær dig,  som næsten forærer det mad væk, som de alligevel ville smide ud. For mellem 20-50 kroner kan man efter lukketid købe billig overskudsmad. Nogle gange samler butikkerne en pose med forskellige madvarer.
Der kommer løbende flere udbydere til på app’en.

App’en er gratis og kræver, at du indtaster din placering for at foreslå steder.

Red Maden


Red maden gør det muligt for dig at se tilbud fra spisesteder og andre udbydere, når de har rester til overs ved lukketid.
I Red Madens app vil du kunne finde måltider helt ned til 20.- per portion. Der findes udbydere i hele landet og der kommer løbende flere til.
Du kan ude søge via et kort, men også bare bladre igennem tilbud fra de udbydere, som har overskudsmad klar til afhentning.

App’en er gratis at benytte.

YourLocal


Princippet er det samme som hos TooGoodToGo, men her kan du fra starten følge dine favoritsteder, så du får en besked, når der er tilbud. Hos YourLocal behøver du med andre ord ikke følge med på app’en hele tiden, og du undgår derfor også, at tilbuddene bliver udsolgt for næsen af dig.

YourLocal er gratis og findes ligesom TooGoodToGo i hele landet.

Mad Skal Spises


Mad Skal Spises fungerer som en tilbudsavis for de snart udløbne varer. App’en giver dig mulighed for at få oversigter og notifikationer, når butikker nær dig har gode tilbud. Her er det f.eks. de butiksansatte selv, der tager billeder af madvarerne og lægger det op. Butikkernes nedsatte datovarer vises i menuen under “Find mad”.
For Resten


For Resten-app’en giver dig en oversigt over en masse råvarer lige fra sild til gulerødder, og under hver enkelt produkt får du at vide, hvordan du kan se, om du stadig kan spise maden. På den måde kan appen give dig indblik i, hvornår noget er for gammelt. App’en giver også tips til, hvordan du bedst opbevarer maden og hvor længe kan maden kan holde sig.

Noget af det bedste ved For Resten er, at du kan søge på en madvare i dit køleskab, og så foreslår app’en retter, du kan bruge resten til.

App’en er gratis og udviklet af Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer.

Hofretter


Med app’en Hofretter kan du nemt og overskueligt lave dine egne madplaner. App’en har et utal af opskrifter indlagret allerede, men du kan også selv indtaste dine hofretter, som du så kan fordele over ugen.

App’en er virkelig nem at navigere i. du lægger din madplan uge for uge og kan nemt rette i planen og tilføje nye ting. Hvis I ikke spiser op den ene dag, kan I nemt trykke på ’rest’-knappen, så den automatisk står på, at I næste dag skal spise rester. I søgefunktionen kan man indtaste en ingrediens, man har lyst til eller liggende i køleskabet, og så foreslår appen en ret med det. Det gør det også lettere at få inspiration til flere opskrifter med samme ingredienser.

Indkøbslisten

Når du har lagt madplanen, skal du ud og købe ind. Det kan du få hjælp til med det en lang række af indkøbsliste-apps, der er tilgængelige gratis.

Listen kan man lave i madplanen, og i for eksempel Coops indkøbsliste-app eller Simpler Groceries – Indløbsliste kan man nemt søge på varer og tilføje antal til indkøbslisten. Du kan også nemt tjekke af, når du har lagt varerne i kurven og opdele varerne i kategorier, så det passer med den rute, du går. På den måde kan du nøjes med at gå én gang.

DelDinMad

Oplever du, trods din ihærdige indsats for at planlægge og handle fornuftigt ind, stadig af og til stå med overskudsmad, f.eks. en dåse tomater, en pakke brød eller noget helt 3? Her giver det rigtig god mening at dele disse madvarer i dit lokalområde, så det kommer andre til gavn. I stedet for blot at smide maden ud, selvom de måske er tæt på udløb, kan det være at andre lige står og mangler maden i deres køkken.

Det er nemt og bekvemt at åbne DelDinMad på telefonen og hurtigt lave et opslag, med et par billeder samt en lille beskrivelse af maden, når du alligevel står i køkkenet og laver mad. Herefter kan andre i dit lokalområde se hvilke madvarer der er til afhentning og i gennem appen kontakte dig for at hente maden. Står du selv i en situation hvor du mangler nogle varer, er det nemt via kortsøgningen at se om der lige er den madvare som du leder efter.

Tilmeld dig

Søg efter mad